Pádlující devíti zemí do Ostrožské Nové Vsi

Mistrovství světa rychlostních kanoistů v maďarském Szegédu skončilo a zraky příznivců tradičního olympijského sportovního odvětví začínají směřovat do mekky rychlostního pádlování na Moravě-Ostrožské Nové Vsi, kde se nadcházející víkend koná 27. Mezinárodní Mistrovství Moravy SLOVÁCKÁ 500, závod, jenž je součástí Velkomoravské ligy a v kategoriích nejmladších benjamínů (10-12ti letí) i celostátního seriálu Českého poháru.

Aktuálně je k XXVII. Mezinárodnímu Mistrovství Moravy SLOVÁCKÁ 500 přihlášeno pět stovek pádlujících z více jak čtyř desítek oddílů a klubů devíti zemí (FRAncie, BULharsko, Rakousko, SloVensKo, POLsko, LoTyšsko,
ESTonsko, MolDAvie a pochopitelně Čechy a Morava). Domácí by mohlo mezi bójkami na jezeře Čtverec reprezentovat přes padesát pádlujících všech věkových a kategorií. Neměl by chybět odchovanec Jiří ZALUBIL, juniorský mistr Evropy a bronzový světový medailista, nedávný účastník světového šampionátu do 23ti let.

V sobotu se bude závodit na pětisetmetrové trati, v neděli pak na 200m, vždy ve všech lodních kategoriích (mK1, mC1, K1, C1, K2, C2, K4, C4), vždy takřka po celý den, od 8:00 až do pozdních odpoledních hodin. Nejrychlejší
kanoista na 500m získá trofej Memoriálu Bohumila Hlůška.

Pro chlapce a děvčata hledající zajímavý sport bude moravský šampionát vítečnou příležitostí seznámit se s tímto odvětvím.

Přesný časový program bude k dispozici jede-dva dny před soutěží.

Podrobnosti telefonicky, na oddílovém webu a sociálních sítích.

Tímto vás zveme k účasti na velké sportovní události regionu.

Posted in Ostrožská Nová Ves and tagged .