Koronavir zhatil rychlostním kanoistům plány

Jarní prázdniny Zlínského kraje hodlali kanoisté, kanoistky a kajakáři Ostrožské Nové Vsi využít k intenzivní přípravě spolu s členy reprezentačního družstva juniorů v italské Peschieře u jezera Lago di Garda. Kvůli vývoji situace s virovou nákazou ještě před přijetím opatření ze stran vládních orgánů bylo rozhodnuto zůstat v domácích podmínkách. V drsnějších klimatických podmínkách, kdy dokonce po část přípravy nefungovalo v loděnici topení, museli dvanáctiletí a starší hodně zatínat zuby.

O poznání přijatelnější počasí k náročnému tréninku měl Jiří Zalubil trénující s kanoistickou skupinkou pražské Dukly v Kalifornii (Newport Beach), kam se vydal už po třetí. Hodiny tvrdé a práce a odříkání si kanoisté zpestřily návštěvou světoznámého výrobce brýlí Oaklay.

Kajakář Jakub Mlčoch se snaží v Praze skloubit sportovní přípravu se studiem medicíny. Mimo to ještě organizuje a nastupuje k hokejovým kláním pod hlavičkou Motol Pelicans.

Několik závodníků, jimž už mládežnická léta skončila (Ondřej Váverka, Jan Pojezný, Michal Pjajčík, Filip  Krušina a další) se připojuje k tréninkům organizovaným SK dračí lodě ONV, aby tak navázali na svoji dosavadní sportovní kariéru.

Posted in Ostrožská Nová Ves and tagged , , .