Aktuality z Veselí nad Moravou

Ve Veselí n. M. se pořád něco děje, přinášíme Vám zde několik aktualit z přístaviště na Baťáku, dále z veselského koupaliště a také z nově rekonstruovaných dětských hřišť.

Přístaviště Baťova kanálu prochází velkou rekonstrukcí. První etapa rekonstrukce je dokončena, ve čtvrtek 28. května 2020 byl ve Veselí n. M. otevřen teprve druhý veřejný přístav na Baťově kanále (ten první je v Petrově). Umožněno je krátkodobé kotvení i přenocování, k dispozici jsou přípojky a možnost ekologické likvidace odpadu z lodí a nový moderní sjezd do vody pro spouštění a vytahování lodí. Přístav Baťova kanálu ve Veselí nad Moravou má zároveň nového správce, kterým se za Ředitelství vodních cest stal Michal Nezval.

Veselské koupaliště je připraveno k zahájení letní koupací sezóny, bazény jsou napuštěny, samozřejmostí jsou také zvýšená hygienická opatření a dezinfekce umístěná jak u vstupu, tak u toalet a šaten. Otvírání areálu mělo proběhnout v pátek, 5.června, avšak kvůli nepřízni počasí se start koupací sezóny odložil. Otevře se zřejmě v pátek 12. 6., pokud bude počasí přívětivé

Na jaře 2020 byla ve Veselí n. Moravou zbudována dvě krásná dětská hřiště, jedno v lokalitě Hájek – směr Uherský Ostroh, na ploše současného hřiště, které muselo být demontováno. Prvky přírodního charakteru byly vyrobeny z atraktivní akátové kulatiny. Na hřišti se nachází i oblíbená lanová dráha a další herní prvky jako například kolotoč, skluzavky, průlezky pro různé věkové kategorie, ale i pískoviště.

Druhé hřiště bylo vybudováno na sídlišti Hutník a umístěno je rovněž na místě stávajícího hřiště. Prvky jsou vyrobeny v kombinaci dřevo+lano+ocel. Naleznete zde oblíbenou skluzavku, houpačky, pavoučí síť nebo kruhy.

 

Posted in Veselí nad Moravou and tagged , , , .