Aktuality z tréninku novoveských kanoistů v Dolních Mísečkách

Mnoho rychlostních kanoistů z celé republiky, mezi nimi i takřka tři desítky z Ostrožské Nové Vsi se poslední lednový víkend roku 2020 připravovali na běžkách v Krkonoších. 11ti-19ti leté naděje ze Slovácka, včetně kajakáře Ondřeje Prchlíka ucházejícího se o post sportovce uherskohradišťska v kategorii mládeže, mohli sledovat tréninkové úsilí olympijského medailisty, kajakáře Daniela Havla, počínání členů pražského vysokoškolského sportovního centra, dalších adeptů reprezentačních výběrů pro nadcházející sezónu, nebo plavců, veslařů, německých cyklistů a pochopitelně profesionálů z běžeckého lyžování a biatlonu.

Ve stopě se objevil také sportovní ředitel ČOV Martin Doktor. Kilometrový nájezd u dorostenců přesáhl za šest tréninkových dní 180km. Na druhou stranu někteří nováčci teprve sbírali své první sportovní běžkařské zkušenosti.

Úvodem si kanoisté, kajakáři, kajakářky a kanoistky mohli po čtyřkilometrovém stoupání k Vrbatově boudě užít díky slunečnímu svitu fantastických krkonošských panoramat. Kvůli aktuální klimatické situaci nechyběl ani déšť (naštěstí mimo plánované tréninky), dostalo se také na saunování v jilemnickém bazénu.

Na běžkařské tratě vyráželi sportovci ONV již po třetí v řadě za sebou z horského penzionu Svatý Hubert v Dolních Mísečkách. Letos poprvé se jim podařilo díky sněhovým podmínkám sjíždět z Horních Míseček až k místu pobytu na běžkách. Po návratu ze soustředění trenéři umožnili svým svěřencům v rámci pravidelného nedělního plaveckého tréninku v uherskohradišťském aquaparku vyjímečně navštívit i zónu s vodními atrakcemi. Nyní je třeba odolávat všudepřítomným epidemiím a pokračovat ve zdárné přípravě na nadcházející sezónu. Kanoista Jiří Zalubil se chystá k tréninkovému návratu do Kalifonie (Newport Beach), kde absolvuje už svůj třetí tréninkový kemp.

Posted in Ostrožská Nová Ves and tagged , , , .