Posílení strategického řízení v Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko

Aktuálně realizujeme projekt s názvem: „Posílení strategického řízení v Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko“, který je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Operačního programu Zaměstnanost.

Hlavním cílem projektu je zvýšení kvality veřejné správy v jednotlivých obcích Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko prostřednictvím posílení strategického řízení v obcích v oblasti správy majetku a ve vybraných oblastech veřejných služeb (odpadové hospodářství, sucho, pasport zeleně, VO a dalších). 
V rámci projektu bude vytvořeno a následně zavedeno do praxe veřejné správy celkem 57 dokumentů.
Pasporty přispějí k lepší správě a evidenci majetku města. Ostatní strategické dokumenty definují cíle rozvoje jednotlivých oblastí a také nastíní způsoby, jak těchto cílů dosáhnout a zajistit tak komplexní rozvoj Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko.
Vypracováním dokumentů dojde k optimalizaci finančních, kvalitativních i výkonnostních ukazatelů správy mikroregionu oproti současné situaci. Vytvořené dokumenty budou sloužit mikroregionu jako praktické nástroje řízení v rámci výkonu veřejné správy.

Datum zahájení projektu: 01.06.2020

Předpokládané ukončení: 30.09.2021

V současné době bude zahájeno zadávací řízení na zhotovitele pasportů a strategických dokumentů pro obce.

Posted in Blatnice pod Svatým Antonínkem, Hluk, Mikroregion Ostrožsko-Veselsko, Ostrožská Lhota, Ostrožská Nová Ves, Uherský Ostroh, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou and tagged .