Velikonoce nejenom v Ostrožské Nové Vsi

Krojované chasy v pondělí obcházely všechny obce našeho mikroregionu. Dobrá nálada, zpěv už od rána, hodně pití a dobrého jídla. Tak vypadá Velikonoční pondělí třeba v Ostrožské Nové Vsi.

Záznam TV Nova můžete shlédnout zde:

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/549072-velikonocni-tradice-se-stale-drzi-na-morave-zacinaji-s-koledou-i-ve-tri-rano

Odstartovalo to v šest hodin ráno u mě doma a postupujeme od Kunovic až po Strážnici,“ prozradil svůj plán koledník Roman Ivánek.

Přípravy na pondělní pomlázku ale pro mladíky začaly už minulý týden pletením několikametrové žíly. „Na prútí chodíme vždycky dva, tři dny před tým a necháváme to namočit ve vodě. A potom to pleteme nějak společně,“ řekl koledník Dominik Miklíček.

Zahanbit se nechtějí nechat ani dámy, a tak připravují pohoštění. „Většinou začínáme v neděli večer a potom v pondělí ráno vstaneme, zapneme trúbu a napečeme klukom,“ zaznělo od žen z Ostrožská Nové Vsi.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/549072-velikonocni-tradice-se-stale-drzi-na-morave-zacinaji-s-koledou-i-ve-tri-rano?campaignsrc=tn_clipboard

 

Posted in Nezařazené.