Po dlouhých týdnech doma, kanoisté a kajakáři opět na vodě

Uvolňování vládních opatření využila stovka moravských pádlujících, aby si v sobotu 16.května v Kojetíně porovnala, letos vůbec poprvé, svoji aktuální výkonnost při dvoukilometrových intervalových jízdách. Ostrožská Nová Ves byla v sobotním testu zastoupena jednatřiceti sportovci od devíti do devatenácti let. Kvůli dodržení vládních nařízení se museli trenéři rovněž zapojit do organizace celé akce. Při porovnávání dosažených hodnot se mezi trojici nejlepších vešlo ve svých kategoriích deset členů TJ ONV, přičemž Evelína Loupancová, Jiří Uvíra a Tereza Studničková stanuli v čele svých tabulek.

Nejrychlejších oddílových časů dosáhli na kajacích Tomáš Cícha (10:11,8) a Nikola Balcarová (11:33,6), na kánoích pak Lukáš Zálešák (13:08,2) a Simona Andrýsková (13:01,1), nejvyrovnanější výkony předvedl překvapivě kajakář Richard Podráský, u něhož byl rozdíl mezi třemi jízdami s desetiminutovými pauzami minimální, méně jak čtyři vteřiny!

Hladinu řeky čeřily pádla chlapců a děvčat z Kojetína, Ostrožské Nové Vsi, Hranic, Brna, Přerova, Frýdku-Místku, dvou litovelských klubů, Štěpánova a Grygova. Na kajaku stěží kdo dokázal sekundovat domácímu dorostenci Pavlu Kapounovi (9:20,1), grygovské dorostence Kristýně Zvěřové (10:30,5), kanoím dominovaly olympijské naděje Vojtěch Milo z RK Litovel (10:47,0) a teprve čtrnáctiletá Denisa Janáčková z Přerova (12:17,9). Mimořádně vyrovnané časy zajel čtrnáctiletý Václav Růžička z Frýdku-Místku, všechny jeho dojezdy se vlezly do 1,5 vteřiny !!! V červnu by se rychlostní kanoisté mohli snad dočkat prvních regulérních soutěží regionálního významu….

foto: Kunovická kajakářka Karolína Pavlíčková

Kunovická kajakářka Karolína Pavlíčková

Posted in Ostrožská Nová Ves and tagged , , .